ארכיטקט ותפקידו בתכנון הבית

עבודה בתור ארכיטקט היא עבודה מעניינת ומאתגרת ובסופה סיפוק רב. אמנם התהליכים שבהם הארכיטקט לוקח חלק הם תהליכים ארוכים ברוב המקרים אך אין ספק שכאשר מגיע סיום הפרויקט וניתן להתרשם ממבנה – בית, דירה, חנות, מסעדה או בית עסק – המתכנן היטב (כולל הפרטים הקטנים) ולצדו לקוח שבע רצון ואפילו מאושר – יחוש הארכיטקט סיפוק עצום, ישמח בשמחתו של הלקוח ויידע שבחר נכון את תחום העיסוק שלו. התחום של ארכיטקטורה מבוקש מאד ולא בכדי קשה מאד להיכנס אליו ולקחת בו חלק.

על מנת ללמוד ארכיטקטורה צריך כבר בשלבים הראשוניים להיות בעלי ידע, ניסיון וכישרון רב בתחום של עיצוב וציור – ולו על הנייר בלבד. חשוב לדעת לצלם ולהבין מצבים ומקומות מכמה נקודות מבט על מנת להשכיל ולאפשר כמה וכמה רעיונות אודות אותו המקום או המבנה. האדריכלות מוגדרת בתור אומנות הבנייה ועיצוב חללים ומכאן ניתן להבין שהארכיטקט אחראי בעצם על לא מעט נושאים בתהליך של בנייה, שיפוץ או שדרוג של מבנה או חלל.

מידע נוסף אודות תחום ארכיטקטורה

הביטוי החיצוני של עיצוב הפנים מגיע בדרך כלל בשלב מאוחר יותר של התהליך, שכן קודם לכן יש צורך לבצע פעולות או לקבל החלטות בנוגע למבנה ולשלד המבנה – האם יש צורך לשפץ או לשנות חלוקה של חללים, האם נדרשות עבודות בנייה והאם צריך להגיש בקשות, תכנונים או שרטוטים למהנדס של הרשות המקומית. באחריותו של אדריכל הפרויקט להכין את התכניות והשרטוטים על פי עקרונות מקובלים, לחתום עליהם ולהגיש אותם כפי שמתבקש. הארכיטקט הוא זה שיעמוד בקשר עם גורמי ההנדסה ברשות וינחה את צוות העובדים באתר בנוגע לפעולות הנדרשות לביצוע.

מכאן ניתן להבין שעל מנת ללמוד לעומק את העולם של ארכיטקטורה כוללים הלימודים האקדמיים בתחום מגוון רחב של נושאים כמו הנדסת בניין והנדסה אזרחית, נושאים הקשורים בפיזיקה ומכניקה, תרבות וטכנולוגיה, התפתחות ההיסטוריה של עולם עיצוב ואדריכלות הפנים, תולדות האומנות, שרטוט והכנת הדמיות ממוחשבות בתuכנות מקצועיות, תכנון עירוני וכפרי ועיצוב פנים של בתים, משרדים, עיצוב גינות ועיצוב נוף.

כתבות נוספות...