עיצוב חנויות יוקרה
חנויות יוקרה אינן ממוקמות בכל מקום או בכל מרכז קניות אלא במקומות שאליהם מגיעים אנשים שיכולים ומוכנים להוציא סכומי כסף יחסית גדולים עבור הפריטים המוצעים לרכישה. יכולים אלה להיות בגדים, אביזרי אופנה, רהיטים או פריטים הקשורים לעולם עיצוב הפנים אך המכנה המשותף הוא שלא יהיה מדובר בפריטים או אביזרים רגילים ושגרתיים אלא מיוחדים, ייחודיים, בעלי תכונות שלא מוצאים בדרך כלל בפריטים הממוצעים והם מתאימים לסוג מסוים של אנשים או קהל יעד.
עיצוב חנות היוקרה צריך להיות בולט כך שיהיה ברור כבר מבחוץ שמדובר בחנות הפונה אל קהל היעד המסוים, מציעה למכירה פריטים או אביזרים יוקרתיים ואי אפשר יהיה לפספס שהחנות לא פונה אל הציבור הרחב. לשם כך, את התכנון והעיצוב של חנות היוקרה יבצע אדריכל שיש לו ניסיון רב בעיצוב יוקרתי, בעדיפות לכזה הבקיא גם בעולם המסחר והקמעונאות על מנת שבעזרת הידע והניסיון שצבר יוכל להתאים את החנות לרצונותיו ולדרישותיו של הלקוח – בעל או בעלת החנות וביחד ימצאו את הדרך הנכונה לעצב בצורה יוקרתית את החנות.
עיצוב חנויות יוקרה
מכיוון שחנויות היוקרה ממוקמות באזורים יוקרתיים של ערים או יישובים, כל חנות יוקרה המתכוננת או הנמצאת בתהליך עיצוב פנים תהיה ממוקמת בשכנות לחנויות יוקרה אחרות כך שהאתגר בעיצובה אפילו כפול – גם שיהיה ברור ובולט שמדובר בחנות יוקרה וגם שהחנות תהיה שונה במאפיינים שלה מהמאפיינים והתכונות של החנויות השכנות ותציג ייחוד משל עצמה. כאשר את החנות מעצב אדריכל שיש לו ניסיון בעיצוב מבני יוקרה – יהיו לו שלל רעיונות ועצות איך לוודא שהחנות תהיה בולטת ומיוחדת הרבה יותר.
עיצוב חנויות יוקרה מבוסס על שילוב של רהיטים ופינות לנוחיות הקונים והלקוחות, חשיבה על אמצעי התאורה שיסייעו ללקוח לבצע את הרכישה ולמצוא את הפריטים שלהם הוא זקוק, האביזרים יהיו מסודרים בדרך נוחה ונעימה למי שבוחן אותם ושלטים או תמונות התלויים על הקירות יכוונו את הלקוחות לביצוע רכישה, כמו גם יספקו להם מידע אודות הפריטים והחשיבות שלהם. כאשר הלקוח יחוש בחנות בנוח יהיה קל יותר למכור לו פריטים.